Великотърновският апелативен съд насрочи дата за разглеждане на  втора инстанция

...
Великотърновският апелативен съд насрочи дата за разглеждане на  втора инстанция
Коментари Харесай

Бащата, заклал 2-годишната си дъщеричка в Севлиево, иска милост от втори съд

Великотърновският апелативен съд насрочи дата за разглеждане на  втора инстанция на делото против бащата, прерязал гърлото на 2-годишното си момиченце в дома им в Севлиево.  Първото съвещание по въззивното дело ще се организира на 15.05.2023 година, оповестиха от съда

През ноември м.г.  Окръжен съд – Габрово призна подсъдимия Даниел М. (р.1979г.) за отговорен в това, че на 04 февруари 2021 година, към 10.00 ч., в жилището си на улица „ Отец Паисий “, съзнателно умъртвил малолетната си рождена щерка Б. М. (р. 2018г.), която се е намирала в безпомощно положение, като разрязал с върха на нож начело и напречно шията на детето. Момиченцето издъхнало след към пет минути от тежката и несъвместима с живота остра кръвозагуба.

Съдът го осъди на пожизнен затвор, което наказване да изтърпява при първичен специфичен режим. Бащата психар би трябвало да заплати и общо 110 000 лева кръвнина на майката на детето и по-голямата им щерка.

Срещу присъда на ОС-Габрово е постъпила въззивна тъжба от бранителя на подсъдимия, с която се желае да бъде оневинен заради деяние в положение на безотговорност. Алтернативно, при положение, че съдът одобри, че подсъдимият е отговорен – да промени наказването „ пожизнен затвор “ с „ отнемане от независимост “ за избран период.

След постъпването на делото в Апелативен съд – Велико Търново е осъществено систематизиране на инцидентен принцип, чрез Централизираната система за систематизиране на делата. Извършен е видеозапис на разпределението, според възприетата процедура на ВТАС по повод делата с висок публичен интерес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР